onsdag, april 19, 2006

Patetiske Høyre

I fraværet av egne saker å profilere, går Høyres fremste sytepave, Jan Tore Sanner, i dag til angrep på hvordan FRPs stortingsgruppe bruker partistøtten de får. Han får følge av klovnen Inge Ryan fra SV når han kritiserer FRPs stortingsgruppe for å ha betalt for Siv Jensens personlige trener.

- Dette synes jeg er spesielt. Partiene bør drøfte bruken av midlene, for det er ingen som er tjent med slike eksempler, mener Høyres Jan Tore Sanner.

Vel hva synes Sanner om sin egen stortingsgruppe, som i løpet av de siste årene iflg. VG har lagt seg opp 18 millioner kroner på bok? Høyres stortingsgruppe har altså tatt i mot 18 mill. kroner mer skattepenger enn hva de har klart å bruke opp.

LilleNille har en del gode poenger i sin kommentar om Siv Jensens firmabil, som ble gjenstand for oppmerksomhet i påskeuken. Man må gjerne diskutere på prinsipielt grunnlag hvor stor partistøtten skal være, men det for være opp til partigruppene selv o de benytter støtten til sparing, firmabil, trening, kaker eller større byråkrati.

Jan Tore Sanner beviser i mine øyne med dagens utspill at han kanskje burde konsentrere seg om å ta noe mer utdannelse enn de 10 vekttallene han har fra markedsøkonomstudiet, fremfor å prøve å posisjonere seg som fremtidig partileder i Høyre. -YUK

Kommentarer "Patetiske Høyre"

 

Anonymous Anonym sier... (2:21 p.m.) : 

Du må skille mellom de ulike støttene partiene får. Penger til stortingsgruppen er en ting og støtten til partiene en annen. Man kan ikke bruke støtten fra stortingsgruppen på partiet. Ellers greit innlegg.

 

Anonymous Anonym sier... (2:35 p.m.) : 

Jeg vet at det er to forskjellige ting, men jeg kan ikke se at det er noen sammenblanding av dette i innlegget.

 

Anonymous Anonym sier... (12:34 a.m.) : 

Da må du virkelig lese innlegget ditt en gang til! Lenken din "bruker partistøtten de får" refererer til en artikkel om stortingsgruppens penger. Ekte samrøre.

FRP var en av pådriverne for endring av regelverket om bruk av stortingsgruppens midler til "stortingsrelevant arbeid". Dette for å hindre utbrytere fra FRP i å bruke pengene til å bygge opp et nytt parti. FRP bryter altså et regelverk de selv har kjempet for.

Høyre har ikke akkurat troen på et godt resultat ved neste valg, siden de sparer opp 18 mill til å gi arbeidstagerne en fornuftig avgang, i følge Oddvar Nilsen.

 

legg igjen en kommentar