onsdag, februar 01, 2006

Til helvete med alle ekstremister


At noen besvarer enn ytring de ikke liker med flaggbrenning, volds- og drapstrusler er like uakseptabelt enten det dreier seg om muslimer, kristne, jøder, hinduer, ateister,humanetikere eller hva man måtte bekjenne seg til.

Ytringsfriheten er til for å beskytte nettopp de ytringer som ikke er politisk korrekte og akseptert av samfunnets mainstream.

Tegningene av profeten Muhammed som er publisert i Jyllandsposten og Magazinet, og senere gjengitt i en rekke andre medier, er etter mitt syn helt legitime i forhold til å bidra i debatten om hvordan enkele benytter religionen som skalkeskjul for forkastelige handlinger som drap, undertrykkelse m.m.

Jeg slutter derfor helt opp om Vampus oppfordring om å bidra til publisering av disse tegningene, som en støtteaksjon for alle verdens underttrykkede.

Istedenfor å bruke tid på aktivt hat og fordømmelse mot de man er uenige i, burde alle selvmorsbombere, terrorister,sensurglade mediefolk og overforståelsesfulle sosialister og andre isteden gå hjem og vise sine nærmeste at man er glad i dem, gjerne ved å gi en hjelpende hånd i hverdagen til noen som trenger det.(peace and love og sånn ja...)

NB. Illustrasjonen er en faksimile fra Jyllandsposten gjengitt av dagbladet.no, er den er her gjengitt i medhold av §22 i lov om opphavsrett til åndsverk.

Kommentarer "Til helvete med alle ekstremister"

 

Blogger i1277 sier... (4:29 p.m.) : 

Vold og drapstrusler er alltid en uting selvfølgelig, men litt flaggbrenning må man vel tåle, i ytringsfrihetens navn?

 

Blogger ToDolan sier... (4:35 p.m.) : 

Det er forsåvidt et poeng, at flaggbrenning isolert sett burde være en toleerbar ytring. Dessverre er det som regel sjelden at flaggbrenning forekommer isolert uten andre trusler, f.eks. "død over dere" skrevet på etterligningene av det norske flagget før det ble påtent.

 

Anonymous Anonym sier... (12:08 a.m.) : 

så trist... vi kan gjøre som vi vil fordi vi har ytringsfrihet, men vi bryr oss ikke stort om ytringsfrihet for andre :D velkommen til den vestlige verden.

 

Anonymous Anonym sier... (3:43 p.m.) : 

Skjønner virkelig ikke hva det skal hjelpe på i debatten med at du også viser disse bildene..

 

Blogger Mathias sier... (7:56 p.m.) : 

Dette er pateisk, dette roer ikke gemyttene. Jeg får håpe det ikke utløser noen terroraksjoner. Da er det bar å si om ytringsfriheten deres; "fuck you".

 

Blogger ToDolan sier... (8:21 p.m.) : 

martin,

har du ikke skjønt at jo flere som viser bildene, jo mer ufarliggjør man ekstremister som kommer med trusler? De vil jo få et kapasietetsproblem hvis de skal true alle som publiserer...

Det er hele poeneget her, at frykt ikke skal hindre publisering av disse bildene. Husk at bakgrunnen for at tegningene ble tegnet, var det faktum at ingen turde å tegne profeten Muhammed i en barnebok, av frykt for represalier.

 

legg igjen en kommentar